Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Herrey förlorar twittermålet

Publicerad: 20 april 2016, 09:44

Förtalsbråket mellan Richard Herrey och Aftonbladet har fått ett slut.

Ämnen i artikeln:

TwitterAftonbladetRichard Herrey

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det var i augusti förra året som artisten Richard Herrey stämde Aftonbladet på 30 000 kronor för förtal. Det efter att tidningens kulturredaktör Martin Aagård kallat Herrey för ”din gamle rasist” i ett inlägg från sitt privata twitterkonto efter det danska folketingsvalet i juni.

Aftonbladet hävdade till sitt försvar att de inte kunde ta ansvar för vad tidningens medarbetare uttrycker för privata åsikter i sina sociala medier-kanaler.

En månad senare dömde tingsrätten Aftonbladet att böta till Herrey. Men tingsrätten hade inte tagit ställning i förtalsfrågan utan beslutet grundade sig i att Aftonbladet inte hade svarat tingsrätten. Men Aftonbladet hade visst svarat Stockholms tingsrätt, vilket gjorde att domen senare inhiberades av Stockholms tingsrätt – vilken ansåg att domen hade hanterats felaktigt.

Så i dag meddelades domen och det står därmed klart att Richard Herreys inte har rätt till skadestånd . Han blir istället skyldig att betala rättegångskostnader för både Aftonbladet och Martin Aagård.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev