Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Herlitz: Någon storstadstidning borta om fem år

Publicerad: 19 september 2011, 05:30

DN:s publisher Gunilla Herlitz tror inte att alla fyra Stockholmstidningar är kvar om fem år. Det säger hon i en stor intervju i Expressen samma dag som nya DN lanseras.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterGunilla Herlitz

Jag tänker: dagspressen har om man är positiv otroligt mycket utmaningar. Om man är lite mer negativ kan man fundera på hur många tidningar som finns kvar om fem år. Om man tittar på storstadspress: DN, SvD, Aftonbladet och Expressen. Det är svårt att tro att de fyra kommer finnas kvar inom fem år. Jag tror förstås på Expressen och DN. I en sådan situation är det bra om man samarbetar mellan tidningar med samma ägare, säger Gunilla Herlitz till Expressen.

Där kommenterar hon också sin roll som styrelseordförande för såväl Dagens Industri som Sydsvenskan. Hon tror inte på att driva igenom redaktionella samarbeten. Snarare ska de gå åt olika håll.

Branschens reaktioner på nya, omdesignade DN som också fått en ny Stockholmsdel har i dag varit mestadels positiva. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson analyserar tidningen i detalj på sin blogg och tror att konkurrensen nu kommer att hårdna.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.