söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Henrik Larsson: Medierna pissade i våra sår

Publicerad: 4 juli 2011, 08:31

Fotbollsstjärnan Henrik Larsson gick i sitt sommarprogram till hård attack mot mediernas bevakning av hans brors död.


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Henrik Larsson bror dog samma dag som han gjorde sin sista landskamp. I sitt sommarprogram i P1 berättade fotbollsstjärnan om broderns missbruk och död, och om mediernas bevakning.

”Jag är stryktålig, jag har gett mig in i leken. Men de andra som inte valt ett liv i offentligheten kan inte skydda sig. De har ingen röst eller motvapen på era attacker. De är fullständigt chanslösa när ni anfaller. Vad är det för relevans att berätta att min bror gått bort i samband med en landskamp, att tjäna pengar på vår tragedi. Det är ni som skapar intresset genom att styra storyn om vårt liv. Ni gav oss inte en chans, blodtörstiga högg ni oss bakifrån. Era läsare visste före mig att min bror var död. Eftersom jag spelade match fick beskedet vänta, ett beslut taget av mina närmaste. Men ni kunde inte vänta, kontrollera upphetsningen, utan var tvungna att publicera nyheten under pågående match. Ni kapade vår sorg, ni pissade i våra sår, ni kapitaliserade på vårt lidande.”

Han säger att han inte begär fullständig tystnad, och förstår att dramaturgin passar perfekt in i medielogiken.

”Ändå kräver jag respekt för min familj. Jag kan ta det, men min mamma och min pappa hade lidit nog det senaste året då de hade kämpat för att hålla sitt barn vid liv medan han sakta sjunkit genom deras hjälplösa händer. Lillebrorsan lämnade två barn efter sig. Tänkte ni någonsin på dem när ni skrev era löpsedlar och tapetserade stan för att den avlidne hade en bror som representerade Sverige i fotboll.”

Expressen skrev igår om Henrik Larssons kritik mot medierna, och påpekade att tidningen hade väntat med att publicera. Aftonbladet nämner däremot inte kritiken mot medierna i gårdagens tidning.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev