fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Henrik Ek blir stf chefredaktör på Metro

Publicerad: 30 mars 2017, 09:24

Custosägda Realtids före detta redaktionschef Henrik Ek blir ställföreträdande chefredaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare på Metro och Metro.se.

Ämnen i artikeln:

RealtidMetro

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I tisdags bekräftade Metro Nordic Sweden AB att Staffan Erfors blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Metro. Samtidigt stod det klart att Henrik Ek, tidigare redaktionschef på Realtid, skulle bli redaktionschef på Metro – som också ägs av Custos. I dag blev det känt att Henrik Ek också kliver in som ställföreträdande chefredaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare på Metro och tidningens sajt.

”Det känns väldigt roligt att få börja på Metro. Hela stället sjuder av energi och jag ser framemot att vara delaktig i det förändringsarbete som pågår. Vår vision är att bli ett ledande mediehus i Norden och det känns som att man får vara med och skapa historia”, säger Henrik Ek.

Metros tillträdande chefredaktör Staffan Erfors kommenterar:

”Jag har haft förmånen att jobba med Henrik Ek för Expressen när vi bägge var i New York och trots sin relativa ungdom är han en synnerligen rutinerad journalist. Det är kul att jobba med Henrik och han är väldigt effektiv i allt han företar sig”, säger Staffan Erfors, chefredaktör på Metro.

Tidigare i dag presenterades Mikael König som ny vd för Metro.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev