onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Helle Klein tvingas bort från Kyrkans Tidning

Publicerad: 27 februari 2012, 15:08

I dag fick prästen och journalisten Helle Klein reda på att hon inte längre är önskad som kolumnist på Kyrkans Tidning. UPPDATERAD


Striden mellan Kyrkans Tidning och sajten Seglora Smedja har trappats upp ytterligare.

Anders Ahlberg, chefredaktör för Kyrkans Tidning, stoppar nu prästen och debattören Helle Klein som kolumnist i tidningen.

Det blir fullständigt absurt när sajten Seglora Smedja, där Helle Klein är en av de ansvariga, utvecklas till en konkurrent till oss, säger Anders Ahlberg.

Seglora Smedja har börjat att kritiskt granska Kyrkans Tidning, vilket är riktigt och bra. Men då kan man inte begära att en av de ansvariga bakom Seglora ska vara kolumnist hos oss. Vi måste också kunna granska Smedjan som flyttat fram positionerna rejält nu.

Kyrkans Tidning och Seglora Smedja har haft ett samarbete, där Helle Klein bland annat i förväg fått läsa Anders Ahlbergs ledare.

Nu är vi konkurrenter och då är det inte rimligt att jag som chefredaktör och ansvarig för en del av Helle Kleins texter ska vara bakbunden gentemot Smedjan i debatten. Jag menar, Expressens chefredaktör får väl inte spela någon roll i Aftonbladets inre liv. Därför kan inte heller Klein skriva kolumner hos oss.

Det hettade till rejält mellan parterna för någon vecka sedan då Ahlberg strök några meningar i Kleins kolumn. Sedan dess har alltså Smedjan fortsatt sin kritiska granskning av Kyrkans Tidning.

I sin kolumn på sajten Seglora Smedja skriver Helle Klein:

”Jag hade möjligen förväntat mig ett telefonsamtal av chefredaktören då han bestämmer sig för att sparka mig. I stället får jag i efterhand ett mejl där han skriver ungefär detsamma som i sin nätkommentar.”

Anders Ahlberg:

Jag skickade ett mail till Klein redan i morse innan jag gick ut med en kommentar på nätet.

Helle Klein:

Att Seglora Smedjas nätsajt, som i det närmaste drivs ideellt då vi varken har någon arvoderad redaktion eller resurser att betala fasta krönikörer, nu plötsligt framställs som en väldig konkurrent till Kyrkans Tidning är smickrande men knappast med verkligheten överensstämmande.

Helle Klein i bråk med Kyrkans Tidning
Lars Ohlander

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev