tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Helle Klein i bråk med Kyrkans Tidning

Publicerad: 17 februari 2012, 12:33

Kyrkans Tidnings chefredaktör Anders Ahlberg strök delar av Helle Kleins krönika i senaste numret av tidningen. Något som startat ett storbråk.


Det är korrekt att jag inte ville ha med några meningar i Helle Kleins krönika. Det hade både etiska och pressetiska grunder. Mer än så vill jag inte säga.

Så kommenterar Anders Ahlberg, chefredaktör och utgivare för Kyrkans Tidning, ett angrepp från prästen och kolumnisten Helle Klein.

I en blogg på sajten Seglora smedja anklagar Klein Ahlberg för att ha tagit bort stycken ur hennes krönika i Kyrkans Tidning om prästen och debattören Helena Edholms kopplingar till Sverigedemokraterna.

Helle Klein godkände publiceringen med de inskränkningar jag gjort. Om hon så starkt ogillat detta hade hon kunnat dra tillbaka sin text, säger Anders Ahlberg.

Helle Klein svarar inte mot någon för det som står i hennes krönika. Jag svarar juridiskt och pressetisk för ägarna för detta.

Mot den bakgrunden gjorde jag bedömningen att jag vill ta bort just det som nämns. Och det meddelade jag också Helle Klein Det finns en kontext i bakgrunden som jag inte talar om. Jag vill inte kommentera det närmare än så och det har jag skäl till. Det finns en sekretessaspekt också, säger Anders Ahlberg.

Helle Klein har reagerat starkt på att hennes kolumn inte publicerades i sin helhet.

Helle Klein menar att Anders Ahlbergs publicistiska linje svajar:

Bland det som publiceras på debattsidan och på nätet, inte minst bland kommentarerna kan finnas enorma personpåhopp och rena falsarier om bland annat mig.

Samtidigt som fakta om en av tidningens ledande debattörer inte släpps igenom. Det handlade inte om något oetiskt, ryktesspridande eller förtal utan om rena fakta. Det menar jag är en mycket märklig publicistisk linje.

Kyrkans Tidning har också skrivit om bråket mellan Helle Klein och Anders Ahlberg.

Transparens: Anders Ahlberg var tidigare chefredaktör för Medievärlden. Intervjun med honom har gjorts av en frilansande medarbetare.

Lars Ohlander & Mikael Marklund

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev