Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Helena Giertta svarar på kritiken

Publicerad: 30 januari 2018, 06:53

PeO Wärring kritiserade i går Journalisten för reportaget i vilket Mittmedia anklagas för ett tidigare skyddsombuds död. Tidningens ansvariga utgivare Helena Giertta tillbakavisar kritiken och kallar Wärrings inlägg för en "okritisk hyllning" av Mittmedia.


Ämnen i artikeln:

MittmediaGefle DagbladJournalisten

Eskilstuna-Kurirens före detta chefredaktör och ansvariga utgivare riktade i går kraftig kritik mot Journalistens reportage i en kolumn i Medievärlden med rubriken ”Be om ursäkt, Journalisten”. Wärring kallade beskyllningarna mot GD:s chefredaktör Anna Gullberg för bland det värsta han sett.

Nu har Journalistens chefredaktör Helena Giertta svarat på kritiken i en ledare på Journalistens sajt. Hon framhåller bland annat att Wärring saknar tillgång till det material tidningen bygger sin granskning på.

”Jag delar PeO Wärrings uppfattning att Anna Gullberg är en stark publicist. Hon har tagit emot hot och stått upp för journalistiken. Men det handlar ju inte alls om det.

[…]

Det handlar om arbetsmiljön för hundratals journalister.”

Om Wärrings inlägg skriver hon:

”Det sista Mittmedia behöver är okritiskt hyllande blogginlägg som gör att de kan fortsätta stoppa huvudet i sanden.”

Läs Helena Gierttas fullständiga svar här.

Läs också

PeO Wärring: Be om ursäkt, Journalisten!

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.