Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

HD-Sydsvenskan tredubblar resultatet

Publicerad: 15 februari 2016, 12:49

I början av maj i fjol var det stora problem för Sydsvenskan. Annonsförsäljningen hade gått sämre än väntat. Men året slutade ändå med en ökad vinst.


Ämnen i artikeln:

HD-Sydsvenskan

Omsättningen sjönk med 77 miljoner jämfört med 2014, vilket motsvarar drygt 7 procent. Samtidigt förbättrades resultatet från 16 miljoner kronor 2014 till 48 miljoner kronor 2015. Marginalen ökade därmed från 1,5 procent 2014 till 4,9 procent 2015.

Tillväxten för HD-Sydsvenskan har främst varit i de digitala kanalerna. Under hösten ökade den digitala försäljningen med över 20 procent.

”Det finns flera spännande utvecklingsprojekt att se fram emot under 2016. Vi har investerat stort i teknik och nya arbetssätt och läsarna kommer inom kort att se resultatet i form av vässade nyhetsprodukter. Dessutom förändrar vi vår affärsorganisation för att erbjuda kunderna nya kommunikationslösningar”, säger vd Pontus Bodelsson i ett pressmeddelande.

I maj var tonläget dystrare. Annonsförsäljningen hade inte gått enligt budget och ledningen var tvungen att skära i kostnaderna för att klara målen. Främst handlade det enligt dåvarande vd Lars Dahmén om att minska antalet vikarier, hålla nere sidantalet i tidningen och antalet friex.

Ämnen i artikeln:

HD-Sydsvenskan

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev