Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

HD storsatsar på tv-kanal

Publicerad: 24 mars 2011, 15:12

Helsingborgs Dagblad startar en tv-kanal i nordvästra Skåne trots att sändningstillstånd saknas. Sören Karlsson leder satsningen.


Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Beslutet att starta en lokal kanal med nyheter, program och väder fattades idag.

Webbchefen Sören Karlsson ska leda den nya organisationen som nu ska rekrytera 14 -15 personer varav 10 -11 redaktionella. (Av dem kommer 2,5 tjänster från webben när webb-tv:n flyttar till den nya organisationen)

Det är inte ett tv-projekt, det är ett projekt för att utveckla vårt berättande i rörlig bild. Vi kommer att ta en massa rörlig bild, och den kommer att publiceras på en massa olika plattformar, säger han.

Kanalen ska sända i de elva kommuner i nordvästra Skåne som HD ser som sitt primära område. Till en början med kabel- och bredbandsleverantörer, samt en Playtjänst. Något sändningstillstånd för det digitala marknätet finns inte, men Sören Karlsson räknar med att det ska lösa sig.

Vi hoppas kunna lösa den detaljen under året eller början på nästa år. Vi har fått indikationer på att det ska vara möjligt, säger han.

Planen är att börja sända i oktober.

När ska kanalen gå runt ekonomiskt?

Vår ambition är att den ska gå runt om 3 – 4 år. Vi bedömer att det finns kommersiell bärkraft.

Kan du säga något om innehållet?

Det finns ingen redaktionell policy eller programplan ännu. Jag ska samla en grupp människor omkring mig och börja jobba med det nu.

Sören Karlsson kommer att fortsätta vara ansvarig utgivare för hd.se.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev