Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

HD:s vd: Nedläggning det enda rimliga

Publicerad: 22 mars 2013, 07:13

Det fanns inga möjligheter att rädda City-tidningarna trots att HD-koncernen gjorde en bra vinst, enligt HD:s vd Pontus Bodelsson.


Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Främst var det pendlare som läste City Helsingborg och City Landskrona. Men där håller olika digitala plattformar att ta över. Sedan har tidningarna gått med förlust under en längre period. Ett problem som bara blev större under hösten och vintern.

Därför var en nedläggning till slut det enda rimliga, säger Helsingborgs Dagblads vd Pontus Bodelsson.

Hur stor förlusten har varit vill han inte avslöja.

Beslutet att lägga ner HD24:s tv-sändningar har också varit på gång en tid. När det stod klart att sändningarna skulle ske med en ny teknik omprövade ledningen konceptet.

Det blev en för liten del av de som bor här i nordvästra Skåne som skulle kunna ta del av sändningarna för att det skulle vara intressant.

Beror det inte framför allt på att ni inte har sålt nog mycket annonser?

Det finns också med. Men projektet krävde lönsamhet på sikt. Kan vi bara nå bråkdelar av de vi räknat med så går det inte motivera.

Pontus Bodelsson påpekar att  resurserna som plöjts ner i tv-projektet har gett många nyttiga erfarenheter i det fortsatta arbetet med rörligt material. Som dock bara kommer att ske via digitala plattformar i fortsättningen.

Genom att lägga ner tv-kanalen räknar ledningen med besparingar på omkring 4,5 miljoner kronor.

Koncernen ska också satsa 50 miljoner kronor på innovations- och utvecklingsarbetet de närmaste fem åren. Både i analoga och digitala kanaler.

Vi satsar långsiktigt och ska fortsätta leverera redaktionella produkter i alla kanaler. Och det gäller att kombinera bejakandet av nya digitala satsningar med att samtidigt vårda och utveckla printprodukten.

Resultatet för mediehuset 2012 blev en vinst på 27 miljoner kronor och en omsättning på 417 miljoner. Ett mycket bra resultat menar Pontus Bodelsson.

Men då gick inte alla ingående delar med vinst som sagt.

Kersti Forsberg lämnar City

HD slutar med gratistidningar och tv

Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev