Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

HD:s tillträdande chefredaktör om sitt nya uppdrag

Publicerad: 18 november 2015, 08:42

Jonas Kanje lämnar sin roll som nyhetschef på den gemensamma redaktionen för HD-Sydsvenskan för att bli chefredaktör på HD.

Ämnen i artikeln:

HD-SydsvenskanSydsvenskan

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det är klart att jag är nervös, men framför allt är jag extremt ödmjuk inför ett så stort och viktigt uppdrag. Det här är en helt ny roll för mig jag har inte varit chefredaktör tidigare. Det kommer ett ansvar med ett sånt jobb och en sån roll.

Med det nya uppdraget väntar flera utmaningar. Jonas Kanje har identifierat en av dem som särskilt angelägen:

Den viktigaste och mest grundläggande är att fortsätta vara relevant för läsarna och det betyder så många olika saker. Förr betydde det att man skulle göra en bra papperstidning som man skickade ut i brevlådan. I dag betyder det att man måste förstå var läsarna är, förstå hur man hittar dem och vad de tycker är relevant. Man måste lyssna mycket mer i dag. Sedan finns det ju en jättestor utmaning i affären: Hur vi ska klara intäktsdelen?

Hur ska HD fortsätta utvecklas?

Lasse Johansson är fortfarande chefredaktör. Jag börjar först om två månader och vill därför ogärna gå in på konkreta saker. Men det jag vill säga är att HD är och ska fortsätta vara en tidning för helsingborgare och nordväst-skåningar. Jag kommer att slita stenhårt för att det ska fortsätta vara så.

I mitten av januari tillträder Jonas Kanje. En annan förändring som sker samtidigt är att Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan, blir ansvarig utgivare över HD.

Hur ser du på att Pia Rehnquist tar över utgivarskapet?

Jag har inga synpunkter på det egentligen. Jag är helt övertygad om att jag kommer att kunna bedriva ett självständigt arbete här, och jag har 100-procentigt förtroende för henne. Vi har bara bra erfarenheter av tidigare samarbeten. Jag tror inte att det kommer kunna påverka HD i negativ bemärkelse, tvärtom.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev