Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hatet mot Mazetti blev för mycket för Icakuriren

Publicerad: 7 januari 2013, 11:46

I fredags stängde Icakurirens chefredaktör Helena Rönnberg möjligheten att kommentera artiklar på icakuriren.se. Nu överväger hon möjligheten att förhandsmoderera kommentarerna.


Efter hatiska kommentarer till Katarina Mazettis krönika Svårt att finna en riktig svensk blev det till slut för mycket för icakuriren.se, och kommentarsmöjligheten stängdes. Efter det har Avpixlats Stefan Torssell och SD-riksdagsmannen Thoralf Alfsson uppmanat Icakurirens chefredaktör att skriva om detta både på nätet och i nästa nummer av Icakuriren.

För det första vill jag säga att jag tycker att det är sorgligt med all denna ilska. Jag vet inte vad eller om jag ska skriva något mer i den här frågan, säger Helena Rönnberg.

På Icakuriren.se skriver hon: Katarina Mazettis krönika har väckt starka reaktioner och fått många kommentarer. Men på grund av grova påhopp har jag valt att släcka ner hela kommentarsfältet.
Vi sätter därmed punkt för diskussionen här på icakuriren.se.

Vi ska nu diskutera hur vi gör fortsättningsvis, om vi ska ha kommentarsmoderering eller inte. Det här är första stormen i Icakurirens historia, säger Helena Rönnberg, som anser att tidningen inte är ett forum för den typen av kommentarer.

För tillfället går det inte att kommentera några artiklar på icakuriren.se.

Nu byter vi till förhandsmoderering

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.