Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Här kan du se A Local World i efterhand

Publicerad: 18 november 2016, 07:14

Medievärlden har samlat alla föredrag som filmats av Gota Media på lokaltidningskonferensen A Local World i Kalmar:


Kl 13-13.30 Så får du valuta för utbildningspengarna – Kersti Forsberg, föreståndare för Fojo, om institutets lärdomar av många års kompetenshöjande insatser för dagspressens redaktioner.

Kl 13.30-13.45 Infomaker just nu – Peter Månsson, VD, om senaste utvecklingsläget för redaktionella publiceringsmiljöer.

Kl 14-14.45 Robotar i tidningens tjänst – Sören Karlsson, VD United Robots.

Kl 15-15.45 När lokaltidningen blir mer än bara tidning – Jörgen Svensson, chefredaktör för Kristianstadsbladet.

Kl 16-16.20 Sådana är framtidens journalister – Kjell Arvidsson, prefekt, om de senaste årens intryck från Linnéuniversitets mediautbildningar.

Kl 9.15
Fredrik Hallberg, MEC Global (Gröna salen)
Största misstaget: när annonsköparnas mediebild inte stämmer med verkligheten Fredrik Hallberg är Communications Planning Director på MEC Global. I 20 år har han arbetat med marknadsföring på webben, en erfarenhet som lett honom till oväntade slutsatser: exempelvis att alla i branschen har fel när de hävdar att det nya medielandskapet ger oss bättre förutsättningar att bygga varumärken och få företag att växa.

Professor of Sociology Bridgette Wessels, Newcastle University / Linnéuniversitetet: (Sven Månsson-salen)
Community life – the values and roles of local and regional newspapers in a global media culture
Bridgette Wessels är gästprofessor vid Linnéuniversitetet och där bl a verksam i forskningsprojektet RegPress, en större studie om regionala dagspressens samhälleliga värde och roll i den globala mediekulturen. Här presenterar hon för första gången tendenser i det omfattande empiriska materialet bestående av 66 djupgående läsarintervjuer, 8 fokusgrupper och närmare 9 500 enkätsvar från engagerade läsare, journalister och redaktörer – och lyfter viktiga aspekter av det lokalas betydelse och relevans för framtida mediers lokala närvaro. OBS: På engelska.

Kl 10.45
Andreas Ekström, Sydsvenskan (Gröna salen)
Drömmen om den nya tidningen
Andreas Ekström är kolumnist, kulturskribent och reporter på Sydsvenskan. Hans lokala Lundakolumner i tidningen har gjort honom till stadens publicist. Parallellt har han blivit en flitigt anlitad talare, och hans senaste föreläsning på TED har nu passerat miljonen tittare.

Steve Auckland, ESI Media Ltd: (Sven Månsson-salen)
Ahead of you in the tunnel – creative local newspaper sales in the UK
Steve Auckland, till nyligen koncernchef för The Independent, Independent on Sunday, London Evening Standard samt London Live, är en av Storbritanniens mest erfarna tidningsledare och annonssäljare. Tidigare VD för London Metro samt för provinstidningskoncernerna Northcliffe Newspapers och Local World. OBS: På engelska.

Kl 13
Anette Novak, Medieutredningen (Gröna salen)
Lokala medier för demokrati – när marknadskrafterna inte räcker till
Anette Novak utreder på regeringens uppdrag framtidens statliga mediepolitik och är VD för Interactive Institute Swedish ICT, med mångårig tidigare erfarenhet från nationell och lokal dagspress. För tio dagar sedan lämnade hon sitt slutbetänkande till statsrådet!

Läs mer om A Local World här.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.