Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Har du lämnat blod ännu, Mårten Enberg?

Publicerad: 9 juni 2009, 09:45

VLT och landstinget i Västmanland vill råda bot på den blodbrist  som råder på landets sjukhus. I dagensVLT föregår tidningschefen Elisabeth Bäck tillsammans med landstingsdirektören Monica Berglund med gott exempel och blir blodgivare  och manar läsarna att göra detsamma.


Ämnen i artikeln:

VLTSveriges Television

Ni har många kampanjer på gång, Mårten Enberg, VLT:s redaktionschef och ställföreträdande ansvarige utgivare. Varifrån  får ni alla idéer?
– Den hr idén kom från en reporter. Den tog en vecka att sätta på plats.

Hur tänker ni när ni engagerar er?
–  Vi vill vara aktiva i det lokala samhället, spela roll. Ibland ta aktiv ställning.

Berätta om andra kampanjer.
– Vi engagerade oss i sjuksköterskornas löneuppror, gav dem blogg- och annonsutrymme på vår sajt.  Det fick jag gå till lokalradion och försvara. Man kan ha principiella invändningar, tycka att tidningen inte ska ta någons parti. Men läsarna verkar uppskatta det.

Och hur är det med uppmaningen att nominera en vardagshjälte?
– Det drog vi igång för en tid sedan tillsammans med Brottsförebyggande rådet, ett hotell i stan och Swedbank. Vi vill kora någon som har gjort något modig och det ska vi göra i morgon. Det har kommit in många fantastiskt fina nomineringar.

Finns det något man inte kan/ska kampanja om?
– Vi fick en proåpå att i höst göra en kampanj för Världens barn, men det sa jag nej till. Vi ska hålla oss hemma i Västerås. Det bästa är när vi själva hittar på.

Nå, har du själv lämnat blod?
– Nej, men jag ska nog registrera mig.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

VLTSveriges Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.