Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Här är vinnarna av fackförbundspressens priser

Publicerad: 28 april 2017, 07:36

Transportarbetaren, Byggnadsarbetaren och Chefstidningen tillhör de facktidningar som prisades på Fackförbundspressens dag. Här är hela listan:


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Bästa kommenterande text
Vinnare: Josefin Stridh, Transportarbetaren
”Sjuka sjukresor” av Josefin Stridh, publicerad på Transportarbetaren.se 27 oktober.
Motivering: ”Fackförbundspressen sjuder av berättelser om liv och arbete. Rum efter rum öppnas in i världar som annan journalistik sällan når. Priset för bästa kommenterande text går i år till en stark, rak, ilsken och medkännande berättelse om taxibranschen. Josefin Stridhs vittnesbörd om sjuka sjukresor är helt enkelt sjukt bra.”

Fackliga nyheters pris
Vinnare: Byggnadsarbetaren
”Vinnaren har skapat engagemang med en genomarbetad analys av användarbeteenden. Man har lyckats bygga relevans bland sina målgrupper i några viktiga frågor och dessutom kraftigt ökat trafiken till den egna sajten. För en unik och innovativ Facebookstrategi – vinnaren av Fackliga nyheters pris för bästa och mest innovativa nätjournalistik 2017 är Byggnadsarbetaren.”

Bästa avslöjande
Vinnare: Anna Tiberg, Dagens Arbete och Helena Gunnarsson, Kommunalarbetaren
”Lika viktig som välskriven. För en stark belysning av en enorm, Kafkaliknande David- och Goliathistoria, där Goliat är vinnaren.”

Bästa illustration
Vinnare: Specialpedagogik
”Ett begrepp i blåsväder”. Illustration: Erica Jacobson. ”För en bild som är öppen för egna tolkningar, där den lilla detaljen med ögat fångar uppmärksamheten.”

Bästa redigering
Vinnare: Chefstidningen
”Jag följer en röd tråd” Layout: Sandra Johnson. ”För ett stilrent utförande, från väl genomtänkt idé till färdig produkt.”

Bästa foto
Vinnare: Pedagogiska magasinet
”Till helvetet och tillbaka”. Foto: Kent Klich. ”För en kreativ tolkning av uttrycket ‘att våga kasta sig ut’, med spännande symbolik och snygga linjer.”

Bästa berättande text
Vinnare: Elinor Torp, Dagens Arbete. ”En svår olycka påverkar hela livet för den som drabbas, oavsett vad den beror på och om någon kan ställas till ansvar. Med skön stil, lyhört lyssnande och fint stämt språk rör årets vinnare i klassen Bästa berättande text läsarens hela känsloregister i en brutal men hoppfull berättelse om en ung arbetare och hans familj och visar hur de lyckats göra något bra av det allra värsta.”

Bästa förklarande text
Vinnare är: ”Outforskad kroppsdel” av Jenny Kallin, Vårdfokus
”Med bra och genomtänkt pedagogik i både text och grafik tar artikeln ett nytt grepp i ett försummat ämne som berör många på ett livsviktigt område. Den läsvärda artikeln kan leda till ett förändrat arbetssätt som gör tillvaron bättre.”

Årets omslag:
Vinnaren, Polistidningen, utsågs av de som var på plats under dagen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev