Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Här är MTG Sveriges nya ledningsgrupp

Publicerad: 24 augusti 2015, 11:59

Förändringar i såväl ledning som organisation.


Ämnen i artikeln:

MTGAnders Jensen

Medievärlden rapporterade tidigare i dag om att omkring 300 tjänster riskerar att försvinna i och med ett nytt omstruktureringsprogram på MTG. Senare i dag blev det dessutom känt att mediekoncernen får en ny ledningsgrupp och en ny organisation.

I fortsättningen kommer organisationen bestå av följande fyra affärsområden.

1. MTG Sweden pay-tv (Viasat)

2. MTG Sweden free-tv (TV3, TV6, TV8, TV10, MTV och Comedy Central)

3. MTG Sweden play (TV3, TV6 Play, TV8 Play, TV10 Play, Juicy Play)

4. MTG Sweden radio (Rix FM, Bandit Rock, Lugna Favoriter, ILikeRadio)

Communications och Program stödjer alla affärsområden. Det gör också staberna Finance, HR och Operations.

MTG Sveriges vd Anders Jensen kommenterar förändringarna i ett pressmeddelande: Det är första gången vi samlar de fyra plattformarna i ett enda företag. Det gör oss betydligt bättre rustade att möta konkurrensen men det innebär också att vi kan få ut mer av våra investeringar. Jag ser fram emot att göra den resan tillsammans med en mycket stark ledningsgrupp.

Tidigare i år gick MTG i Sverige, Norge och Danmark från en produktorienterad organisation till att organiseras landsvis. Dagens omorganisation beskrivs som nästa steg. Med förändringarna hoppas man ytterligare integrera koncernens verksamheter och föra dem närmare konsumenter och samarbetspartners.

Den nya ledningsgruppen består av Anders Jensen (EVP MTG och vd MTG Sverige), Filippa Kindblom (operativ chef, MTG Sverige), Johan Johansson (CFO, MTG Sverige) Sara Lerdell (HR-direktör, MTG Sverige), Mats Nyman (affärsområdeschef fri-tv), Sahar Nikmanesh (affärsområdeschef betal-tv), Thomas Falkenberg (tf affärsområdeschef play), Christer Modig (affärsområdeschef radio), Karin Stjärne (programdirektör MTG Sverige) och Suzanne Mathson (kommunikationsdirektör MTG Sverige).

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGAnders Jensen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.