Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Haparandabladet ger plats för ungas åsikter

Publicerad: 20 oktober 2006, 11:18

Haparandabladet tar skolan till hjälp för att få fler unga röster i tidningen. Eleverna skriver insändare på skoltid som publiceras i tidningen.


I dag, fredag, var det premiär för Haparandabladets nya avdelning Ungdomarnas fria ord. Tolv insändare publiceras på en helsida. Flera handlar om hur usla gång- och cykelvägarna är i kommunen.
– Många ungdomar är engagerade, men de vet inte vart de ska vända sig med sina åsikter. Nu ger vi dem en möjlighet att göra sig hörda, säger Örjan Pekka, tidningschef på Haparandabladet.
Har ni varit dåliga på det tidigare?
– Liksom många andra tidningar har vi svårt att nå unga läsare. Genom att fånga upp deras åsikter hoppas vi att få fler unga som läser Haparandabladet.
Tidningen har samarbetat med en gymnasieskola i Haparanda och kommer under den närmaste tiden att publicera fler helsidor med insändare skrivna av ungdomar. Örjan Pekka räknar med att kunna utöka samarbetet till fler skolor i Tornedalen under våren.
– Jag är glatt överraskad över att så många av de insändare vi fått är så väl underbyggda och välformulerade.
YLVA CARLSSON

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.