Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hänvisade till källskydd – nekas avdrag

Publicerad: 28 mars 2017, 04:53

Förvaltningsrätten nekar en journalist att göra avdrag för resor och representation. Det eftersom han – med hänvisning till källskyddet – vägrar redogöra för vad kostnaderna gäller.


Ämnen i artikeln:

FörvaltningsrättenSkatteverket

De avdrag journalisten vill göra gäller resor till Kina, Thailand och Vietnam samt kostnaderna för representation i Spanien, Frankrike och Sverige. Men när Skatteverket nekade avdraget eftersom journalisten inte ville ge mer information om kostnaderna överklagade journalisten till Förvaltningsrätten i Stockholm.

Journalisten hävdar att han med stöd i källskyddet och meddelarfriheten inte behöver svara på några ytterligare frågor – trots att han vill göra avdrag för två personer när det gäller resorna. Förvaltningsrätten anser dock, precis som Skatteverket, att den behöver mer information för att kunna godkänna avdragen. Bland annat anser förvaltningsrätten att uppgifter om journalistens resesällskap bör vara möjligt att ge.

Beslutet om upptaxering och skattetillägg står därmed fast, rapporterar Nyhetsbyrån Siren. Skatteverkets beslut gäller inkomsterna för mannen under inkomståret 2014.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News