Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hanna Stjärne ny vd för SVT

Publicerad: 16 september 2014, 04:45

Hanna Stjärne har i dag utsetts till ny vd för SVT. Hon tillträder inom sex månader.


Ämnen i artikeln:

Hanna StjärneSVT

”Jag är hedrad och glad över att ha utsetts till vd för SVT. Det starka förtroende som finns för Sveriges viktigaste medieföretag visas inte minst genom att 9 av 10 svenskar tar del av det SVT gör varje vecka”, säger Hanna Stjärne.

SVT:s styrelseordförande Ann-Karin Celsning är nöjd med rekryteringen:

Hon är en erfaren publicist med djup förankring i public service. Samtidigt har Hanna Stjärne, via sina år på UNT, skaffat sig värdefulla erfarenheter från övriga mediebranschen något som kommer att vara till nytta för SVT i den förändring som mediebranschen förväntas genomgå de kommande åren.

Hanna Stjärne efterträder Eva Hamilton som i april meddelade styrelsen att hon slutar efter åtta år som vd på Sveriges Television.

Hanna Stjärne har tidigare varit chef för P1 samt programdirektör på Sveriges Radio. De senaste tre åren har hon jobbat som publisher på UNT som bland annat utsetts till Årets Dagstidning under hennes ledning.

Det har varit en fantastisk resa tillsammans med er under de här åren. I den kärvaste av tider för medierna har vi visat vägen, inte bara för UNT utan för branschen i stort, sa Hanna Stjärne under ett möte med UNTs medarbetare under tisdagsmorgonen.

Läs Medievärldens porträtt på Hanna Stjärne här.

De kan ta över efter Eva Hamilton

Hanna Stjärne

Ämnen i artikeln:

Hanna StjärneSVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev