Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han vill bli ansvarig utgivare för Avpixlat

Publicerad: 20 februari 2013, 07:26

Inti Chavez Perez erbjuder sig att bli ansvarig utgivare för Avpixlat. Men han ställer några motkrav.


Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Inti Chavez Perez, tidigare bland annat redaktör för SVT Debatt, skriver i Aftonbladet att Avpixlat behöver en ansvarig utgivare och att han är redo att blir det.

Han ställer tre motkrav för att kunna ta på sig uppdraget:

- Avpixlat måste inrätta förhandsmoderering av alla kommentarer. Vid händelse av brott, till ­exempel förtal, hets mot folkgrupp ­eller hot, ska Avpixlat samarbeta med polisen genom att lämna ut ­IP-nummer till dem som postar kommentarerna. På så sätt kan Avpixlat spela en viktig roll i stävjandet av kriminalitet på nätet.
-  Avpixlat måste börja följa de pressetiska reglerna. Det betyder att det är slut med att exempelvis hänga ut tonåringar med namn och bild på sidan.
-  Avpixlat ska leverera god journalistik. Det betyder att sidan bör börja använda sig av käll­kritik, publicera rättelser, och måste be om ursäkt till alla dem som ­utsatts för hat på grund av ­sidans tidigare aktiviteter. ­Sidan bör ­granska Sverige- demo­kraterna som vilket annat parti som helst. Alla sidans skribenter bör skriva under sina artiklar med sina namn. Ansvarig utgivare har sista ordet om alla artiklar, så som är brukligt. Detta för att ­garantera att inga överträdelser sker mot svensk lag eller god ­publicistisk sed.

Läs hela inlägget på Aftonbladet Debatt.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev