Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han tilldelas Advokatsamfundets journalistpris 2017

Publicerad: 15 juni 2017, 10:59

Mathias Ståhle, reporter på Eskilstuna-Kuriren, får ta emot Advokatsamfundets journalistpris för sitt journalistiska arbete.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

På Eskilstuna-Kuriren började Mathias Ståhle arbeta för 17 år sedan. Där har han haft roller som kriminalreporter och grävande journalist. Mathias Ståhle har tidigare tagit emot Sörmlands journalistpris 2013 för artikelserien Extremistkriget. Nu i våras stod han bakom EK:s omfattande och mycket uppmärksammade gräv om Granskning Sverige.

Juryns motivering lyder: ”Mathias Ståhle har under många år utmärkt sig som en skicklig och orädd grävande reporter på Eskilstuna-Kuriren. Han har gjort flera uppmärksammade kriminaljournalistiska granskningar. Ståhle har också genomlyst politisk extremism, nu senast den främlingsfientliga organisationen Granskning Sverige. Mathias Ståhles arbete karakteriseras av mod, integritet och uthållighet. Ståhle besitter därtill en imponerande förmåga att resonera och samtala även med dem han synar allra tuffast.”

– Det är roligt att bli uppmärksammad och det är roligt att få pris. Det är speciellt roligt och hedrande att bli nominerad till ett pris där juryn består av andra än journalister. Det är ju trots allt för andra än journalister man skriver, säger Mathias Ståhle till den egna tidningen.

Advokatsamfundets journalistpris delas ut årligen sedan 1987. Priset ska gå till en journalist som på ett ”sakligt, engagerat och skickligt sätt har behandlat förhållanden inom rättsväsendets och rättssäkerhetens område”. Prissumman är 25 000 kronor.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.