Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han tar över Placera

Publicerad: 10 april 2017, 10:13

Anders Lundborg är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för webbtidningen Placera. Han efterträder Tomas Linnalas som gått bort efter en tids sjukdom.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Tomas Linnalas kom till Placera 2012. Året därpå tog han över som chefredaktör. Men efter en tids sjukdom gick Tomas Linnalas bort i slutet av mars.

”Tomas hade ett brinnande intresse för otaliga ämnen, och givetvis för finansmarknaden och aktier där hans kunskap och nyfikenhet var oändlig. Hans enorma bredd och djup gjorde att han är en av de personer som betytt allra mest för Placeras utveckling till en av landets största ekonomisajter”, skriver Johan Kleis, vd för Placera Media, som ägs av Avanza Bank på Placera.

Nu står det klart att Anders Lundborg efterträder Tomas Linnalas som chefredaktör och ansvarig utgivare för webbtidningen:

”Vi är naturligtvis oerhört glada för att ha rekryterat Anders som chefredaktör för Placera. Han har mycket lång erfarenhet som redaktör, nyhetschef och ansvarig utgivare och är i min mening en av landets mest respekterade och erfarna ekonomijournalister. Placera är i dag en av Sveriges största ekonomisajter och det ska bli spännande att följa utvecklingen under Anders ledning” säger Johan Kleis i en kommentar.

Anders Lundborg har en bakgrund på EFN Ekonomikanalen där han varit redaktionschef och ansvarig utgivare. Dessförinnan arbetade han många år som börsredaktör och nyhetschef på Dagens Industri.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev