Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han tar över Norran

Publicerad: 12 april 2016, 10:32

Från och med den 1 maj tar Marcus Melinder över som chefredaktör och ansvarig utgivare på Norran efter Lars Andersson.

Ämnen i artikeln:

Norran

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


När Marcus Melinder kom till Norran i september 2015 var uppdraget att leda den digitala transformationen av tidningen. Men i dag blev det klart att han får ett nytt uppdrag. Under ett styrelsemöte under tisdagen klubbades beslutet att göra honom till chefredaktör och ansvarig utgivare igenom:

Jag känner organisationen och personalen och vet vilka utmaningar vi står inför. Därför känns det väldigt bra att nu bli helt ansvarig, säger Marcus Melinder till Medievärlden.

Att han nu tar över rodret tror han bland annat kommer att märkas genom att det kommer att satsas hårdare digitalt än det gjort tidigare:

Mina primära mål är kopplade till den digitala omställningen. Ju bättre och snabbare vi blir desto fler besökare kommer vi att få så vi ska snabba på den processen, säger Marcus Melinder och fortsätter:

Men sedan handlar det givetvis om förvaltning. Att vårda ett varumärke. Norran har alltid haft en stark lokal förankring och position på den lokala marknaden. Det är ett stort ansvar som chefredrektör att förvalta det.

Innan Marcus Melinder kom till Norran var han nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare för Tidningen Ångermanland i sex år. Dessförinnan har han bland annat arbetat som reporter på Sveriges Radio Västernorrland.

Marcus Melinder efterträder Lars Andersson som varit chefredaktör i fyra år men nu blir senior reporter i mediehuset.

”Var sak har sin tid. Jag har suttit längre än någon allmän chefredaktör på tidningen och det i en tid då förändringstempot gått allt snabbare. Den här förändringen ligger rätt i tiden”, säger han i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev