Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han ska satsa på NT

Publicerad: 29 september 2010, 07:31

Han ska absolut sätta pengar på Norrköpings Tidningar i Årets Dagstidning. Men är fundersam över varför tidningen ska ge hela 4,75 gånger pengarna.
Det är en väldigt öppen tävling, säger Anders Nilsson, publisher på NT.


Anders Nilsson är lite misstänksam till hur spelbolaget Ladbrokes kommit fram till oddsen.

Jag förstår inte vilka kriterier de har använt. Troligen har de ingen aning egentligen utan har bara tänkt att eftersom Aftonbladet är störst så har de störst chans att vinna.

Han kommer att sätta en slant på att hans tidning tar hem priset.

Och det vet jag fler här som tänker göra.

Även om NT har oddsen mot sig är Anders Nilsson optimist:

Jag är hoppfull in i det sista.

Och att det nu går spela på vem som vinner helhetspriset låter han inte förvånad över:

Det har blivit en ökad uppmärksamhet på priset. Och i branschen är det här jättestort. Så jag är väldigt glad att vi bara blivit nominerade.

Att man blivit det beror bland annat på att man ägnat sig åt en, enligt juryn: offensiv gerillamarknadsföring där man trycker tidningen i händerna på invånarna. Något NT absolut inte tänker sluta med. Nu till helgen är man till exempel matchvärd när IFK Norrköping spelar en viktig match i superettan mot Falkenbergs FF. Vinner IFK Norrköping ligger man bra till för få spela i allsvenskan nästa säsong.

Så i halvlek ska vi stå på plan och prata tidning. Sedan ska vi också sälja prenumerationer, både före och efter, säger Anders Nilsson.

Och på söndag är vi med på en stor familjedag på Kolmården. Där får alla prenumeranter köpa årskort för halva priset. Det gäller att visa att trogna prenumeranter får något mer.

NT har precis som alla andra tidningar tappat i upplaga de senaste åren. Men snart har den kurvan planat ut för NT:s del tror Anders Nilsson. Inte minst beroende på att man för precis ett år sedan separerade innehållet i tidning och nät.

Nästa år är ligger upplagan stabil, kanske den ökar lite till och med.

Utvecklingen på nätet klagar han inte över. Förra året hade man som mest 91 000 unika besök per vecka. I år är rekordet 132. Det totala antalet besök per vecka har gått från 240 000 260 000 till mellan 340 000 och 385 000.

Om man tjänar pengar på nätet vill inte Anders Nilsson gå in på:

Vi ser oss som ett mediehus där alla bidrar med sitt, tidning, nät, tv-kanalen och snart även Ipad.

Kommer den snart?

Jag kan inte säga när. Men vi jobbar för fullt och det ser mycket bra ut.

En sista fråga. Vad är viktigast, att IFK vinner till helgen eller att NT tar hem helhetspriset?

   Vilken svår fråga. Jag måste vara diplomatisk och säga att båda sakerna är lika viktiga men på olika sätt. Att IFK vinner är viktigt för Norrköping och därför också viktigt för oss. Men om vi skulle vinna helhetspriset skulle det vara verkligen betyda mycket. Inte minst internt. Så skulle vi vinna skulle vi bli jätteglada.

Aftonbladet favorit till Årets Dagstidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev