Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han lämnar Fokus för Expressen

Publicerad: 4 maj 2016, 06:19

Författaren och journalisten Torbjörn Nilsson är Expressens senaste i raden av värvningar.


Ämnen i artikeln:

ExpressenFokus

I sin nya roll på Expressen kommer Torbjörn Nilsson att medverka både i Expressen och i Expressen TV.

”Det är för mig först och främst hedrande att få komma till den tidning där Anders Ehnmark haft sin bas i sextio år. Jag uppfattar det som att Expressen är mycket allvarlig i sin satsning på kvalitetsjournalistik. Det ska bli kul att försöka bidra i det arbetet”, säger Torbjörn Nilsson, som två gånger tilldelats utmärkelsen ”Årets journalist” under Tidskriftsgalan.

Karin Olsson, ställföreträdande utgivare på Expressen, är nöjd över rekryteringen:

”Torbjörn Nilsson är en av den berättande journalistikens stora stjärnor. Hans förmåga att skildra och bringa klarhet i inrikespolitiken kommer att stärka Expressens profil som politikbevakare ytterligare”.

Till Fokus kom Torbjörn Nilsson som politisk reporter 2005. När han nu byter arbetsplats får han reportrarna Niklas Svensson och Hanna Jakobson som kollegor på politikbevakningsområdet samt krönikörerna K-G Bergström och Lotta Gröning.

År 2010 utkom Torbjörn Nilssons debutbok ”De omänskliga” (Weyler förlag, 2010). Därefter har han varit redaktör för ”Därför vann dom” (Weyler förlag, 2011) som handlar om vägen till den borgerliga valsegern.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenFokus

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev