Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han kan bli årets förnyare

Publicerad: 26 februari 2013, 09:14

Aftonbladets publisher Jan Helin, SvD:s Räntekartan, UR samt Toca Boca gör upp om vem som ska utses till årets förnyare på Mediedagarna.


Ämnen i artikeln:

Toca BocaJan Helin

Så här motiverar juryn sitt beslut:

Jan Helin: Aftonbladets publisher leder Aftonbladet genom mediebranschens strukturomvandling i en oomstridd tätposition. Bakom de historiskt goda resultaten ligger en rad framsynta beslut och innovativa grepp, såväl vad gäller kanalstrategi och teknisk utveckling som journalistiska arbetsmetoder och affärsmodeller.

SvD Räntekartan: Räntekartan visar att moderna projekt inte gör skillnad på vad som är traditionell media och vad som är ny/digital. Istället utnyttjas respektive kanals fulla potential, med enorm integrerad effekt. Inte minst har den påverkat andra medier vad gäller att använda interaktiva kanaler, public journalism och visualisering.

UR: Ett verkligt modernt och rättvist samhälle erbjuder tillgänglig och engagerande utbildning för alla. UR har tagit ett stort steg i den riktningen med sin kunskapsbank där nya generationer engageras och motiveras att lära under annorlunda former. UR:s ansvarstagande för etniska minoriteter och deras lärande är beundransvärt.

Toca Boca: Bonnier har förstått att göra framtidens mediekonsumenter till dagens och med utgångspunkt i sin publik och dess önskemål på kort tid lyckats skapa en internationell framgång. Toca Bocas fantasifulla och roliga barnappar är med 22 miljoner nedladdningar ett nytt svenskt exportbolag som vuxit fram på nolltid.

Juryn består av Aftonbladets redaktionschef Marica Finnsiö, Nina Odermalm Schei, presschef på Vision, Gustav Martner, executive creative director & partner på CP+B,Sofia Svanteson, grundare av Ocean Observations, Pär Lager, VD på Anthon B Nilsen Education AB, Sara Öhrvall, utvecklingschef på Bonnier AB samt Åsa Bernlo från Meg (juryns ordförande).

Ämnen i artikeln:

Toca BocaJan Helin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.