Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han förstår Schermans besvikelse

Publicerad: 3 september 2013, 04:51

Carl-Johan Bonnier förstår Jan Schermans och Göran Ellungs besvikelse för att TV4 News inte klarade sig. Men det måste finnas en långsiktig ekonomisk bärkraft.


Ämnen i artikeln:

TV4 NewsTV4

Det skriver han i dag på DN Debatt som ett svar på den hårda kritik som där riktades mot Bonnier AB av de förra TV4-cheferna i söndags.

Carl-Johan Bonnier menar att det inte är så att det familjeägda medieföretaget inte är för snabba av lägga ner på sikt olönsamma projekt. Snarare tvärtom.

Den stora satsningen på TV4 News, en dygnet runt-kanal för nyheter, var ett uttryck för det engagemang för nyheter som är en central del av TV4:s identitet och affärsidé. Men efter 16 månader gjorde Nyhetsbolagets ledning bedömningen att satsningen inte skulle hålla. Därmed framstod det som att de stora resurser som nyhetskanalen krävde skulle göra bättre nytta i andra delar av nyhetsverksamheten. Jag har förtroende för den bedömningen.

TV4 News sista sändning

Casten Almqvist: TV4 News var feltänkt

Ämnen i artikeln:

TV4 NewsTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.