Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han fann nya vägar att skriva om Greklands kris

Publicerad: 4 september 2012, 07:09

Grekerna är skapta för att twittra! Det menar Jon Henley som berättade om den grekiska krisens okända sidor för Guardians läsare. På Twitter, i sin blogg och i tidningen.

Ämnen i artikeln:

The Guardian

Uppdraget var att hitta historierna som inte berättades. Det måste finnas folk som inte kommit till tals, folk som också hade något viktigt att säga.

Så innan Guardians reporter Jon Henley tog planet till Grekland berättade han på Twitter att han var på väg dit och var tacksam för all hjälp han kunde få.

När han landade hade han fått hundratals uppslag att jobba med. I tio dagar var han där. På nätet kunde läsarna följa honom, bokstavligt talat från ett intervjuobjekt till ett annat, tack vare en enkel geotaggkoppling på Twitter kombinerad med karttjänsten Google Maps.

Varje dag bloggade han också:

Det var otroliga historier. Det kunde handla om att gymnastiklärare tog med mat till skolan för att vissa elever var så fysiskt svaga, då de inte hade tillräckligt att äta hemma, att de inte klarade av de fysiska övningarna på skolan.

Eller att malaria hade kommit tillbaka till Grekland. Något som fick läsare att kommentera att den typen av rapportering inte var något som landet behövde just då. Allt som kunde hota turismen var farligt.

Men andra läsare berättade att malaria fanns i områden som få turister besökte.

Så historien växte tack vare alla kommentarer.

När han kom hem tog han allt material och paketerade om det. Något som resulterade i ett antal mycket lästa texter. Både i print och på webben där materialet var det mest lästa utlandsjobbet under ett antal dygn.

Trots att allt redan varit publicerat i min blogg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev