Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han blir TU:s nya ordförande

Publicerad: 30 januari 2013, 07:35

Expressens vd Bengt Ottosson är valnämndens förslag till ny ordförande för TU.


Ämnen i artikeln:

Bengt OttossonTU

Vid årsmötet i Göteborg kliver Stampens vd Tomas Brunegård av som ordförande för TU. Det blir en ny direktör som tar över efter honom. En enhällig valnämnd har föreslagit Expressens vd Bengt Ottosson som ny ordförande.

Det känns hedersamt att de har det förtroendet för mig, säger Bengt Ottosson.

Ett av argumenten för Bengt Ottosson har varit att han skulle kunna få de tidningar som Gunilla Herlitz sitter i ledningen för, DN där hon är ordförande samt DI och Sydsvenskan där hon är styrelseordförande, att gå med i organisationen igen. Och i går kom nyheten att Gunilla Herlitz snart även blir ordförande i Expressens styrelse.

Det kommer inte att innebära att Expressen ska lämna TU säger Bengt Ottosson.

Vi tycker det är viktigt att vara med i TU. Där tar man upp många viktiga frågor för branschen. Konkurrens- och affärsfrågor men också press- och yttrandefrihetsfrågor. Sedan innebär det också många internationella kontakter.

Kan du få Gunilla Herlitz att gå med i TU igen?

Det har jag inte hunnit fundera över. Det blev klart först igår. Fast det handlar också om att TU ska motivera varför DN, DI och Sydsvenskan ska gå med igen. Men det är kanske inte första frågan vi har att hantera.

Vilken är det?

Det är bland annat frågorna vi tar upp i Svenska Dagbladet i dag. Hur vi tillsammans ska kunna skapa långsiktigt hållbara affärer. Hur vi ska hitta digitala modeller som fungerar.

De kan ta över efter Brunegård

Inga klara besked från huvudkandidaterna

Helin lämnar TU:s styrelse

Ämnen i artikeln:

Bengt OttossonTU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.