Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han blir ny ordförande för Skånskan

Publicerad: 14 maj 2009, 14:51

- Vårt presstöd är nödvändigt för att kunna upprätthålla servicen i vårt spridningsområde. Utan ett presstöd kan vi inte upprätthålla den omfattningen rent geografiskt som vi har i dag.
Det säger Håkan Mattsson, 56, som på torsdagskvällen valdes till Skånska Dagbladets nye styrelseordförande.


Mattsson är ledande centerpolitiker i Ystad och har suttit i Skånskans styrelse i 15 år. Han efterträder Ingemar Jeppsson som undanbett sig omval.

– Om vi skulle mista presstödet blir det en monopolmarknad här i Skåne på de områdena. Vår ambition är att driva en förändringsprocess där vi kan växa oss starkare. Och vi kommer inte att kunna vara en spelare på marknaden utan att ha presstöd. Det är helt klart.

Håkan Mattsson vill inte gå närmare in på vilken strategi som gäller o m presstödet skulle försvinna eller drastiskt minska. Han fastslår dock en sak:

– Skånska Dagbladet är i n t e till salu.

– Men vi är öppna för samarbete och det kommer säkert att bli aktuellt i framtiden.

Det samarbete Skånska Dagbladet har i dag med Sydsvenskan löper ut 2009 och den nyblivne styrelseordföranden vill inte gå in på vad som kan komma därefter.

Lars Ohrlander

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.