Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han blir ny kulturredaktör på VLT

Publicerad: 14 april 2016, 05:07

Efter sju år är det dags igen. Den 1 maj får VLT en ny kulturredaktör. Det blir Erik Jersenius.

Ämnen i artikeln:

VLT

Han har masterexamen i journalistik vid JMK (Stockholms universitet) och dessutom magisterexamen i praktisk filosofi och kandidatexamen i religionsvetenskap och har tidigare arbetat på bland annat Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten, Hälsinglands tidningar, TT och Gefle Dagblad.

De senaste åren har han återkommande skrivit om kulturpolitik, litteratur, konst och populärkultur för Mittmedia. Nu får Erik Jersenius ett såväl lokalt och regionalt bevakningsansvar och kommer även att ingå i Mittmedias gemensamma kulturredaktion.

Det är helt rätt läge att tillsätta en särskild kulturredaktör med fullt ansvar. Västerås är en av Sveriges mest intressanta kulturstäder med starka institutioner, en hängiven publik och en levande diskussion. Vi vet att VLT:s läsare vill ha en kvalificerad bevakning i kombination med kommentarer och debatt och jag är mycket glad över att vi har rekryterat en skicklig och digitalt driven redaktör som Erik Jersenius, säger VLT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström i ett pressmeddelande.

Det är en ära och en utmaning att få axla kulturbevakningen åt anrika VLT.  Västerås och Västmanland har ett rikt kulturliv som fostrat och varit hem åt giganter som Lars Gustafsson och Tomas Tranströmer. Jag ser fram emot att utforska det tillsammans med vår publik, ställa de svåra frågorna och väcka spännande debatter, säger tillträdande kulturredaktören Erik Jersenius i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev