Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han blir ny chef för SVT Sápmi/Meänkieli

Publicerad: 15 juni 2017, 06:10

Patrik Kansa börjar som redaktionschef för SVT Sápmi/Meänkieli i september.


Ämnen i artikeln:

SVT

Det blir första gången Patrik Kansa arbetar med publicistiskt innehåll. Han kommer senast från rollen som sektionschef på LKAB. Tidigare har han arbetat som kanslichef för Sametinget samt haft olika chefsuppdrag. Patrik Kansa behärskar både samiska och meänkieli.

”Det ska bli en rolig utmaning och det känns bra att jag fick det förtroendet. Eftersom jag är same, så passar det bra. Och jag har jobbat länge som ledare och chef, så den erfarenheten tar jag med mig”, säger Patrik Kansa till SVT.

Christina Ågren, programchef för Lokala Nyheter och Minoriteter inom Sveriges Television, kommenterar rekryteringen:

”För redaktionen i Kiruna/Övertorneå är ledaregenskaper, förmåga att skapa arbetsglädje och delaktighet samt kunskaper i samiska och meänkieli av högsta vikt. Vi kommer att satsa på en gedigen introduktion i public service och mentorskap för Patrik då han tidigare inte arbetat i en redaktionell miljö. Han har ett genuint intresse och det finns gott om publicistiskt kunnande såväl på redaktionen som i ledningsgruppen för publiceringsområde Nord.”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.