Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han blir digital utvecklingschef på SVT

Publicerad: 6 april 2016, 07:22

Kristian Lindquist, i dag digital nyhetschef på riksnyheterna, får nyinrättad tjänst på SVT Nyheter och Sport.

Ämnen i artikeln:

SVTSvenska Dagbladet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Till SVT kom Kristian Lindquist 2014. Dessförinnan hade han arbetat som nyhetschef på Svenska Dagbladet.

Att få driva den digitala utvecklingen för SVT Nyheter och Sport är såklart ett drömjobb. SVT har tagit enorma digitala kliv de senaste åren men vi har också stora utmaningar framför oss. Publikens ständigt förändrade förväntningar och beteenden ställer helt nya krav på oss som landets viktigaste nyhets- och sportredaktion, säger Kristian Lindquist, som också kommer att sitta i nyhetsdivisionens ledningsgrupp, till SVT:s interntidning Vipåtv.

Tjänsten som digital utvecklingschef på nyhetsdivisionen är nyinrättad och innebär ett ansvar för att utveckla arbetssätt, sätta upp övergripande digitala mål samt bryta ned dem i en redaktionell vardag. Ett ansvar som delas med övriga divisionsledningen.

Kristian är kunnig, nytänkande och har redan gjort stora avtryck på SVT. Han har bidragit till framgångsrika crowdsourcing-satsningar som #mittsverige och #bostadsokes och till ett närmare utbyte mellan journalister och utvecklare. Han kommer få en stor betydelse när vi nu förnyar och utvecklar vårt utbud, säger Anne Lagercrantz, divisionschef, i en kommentar.

Som digital utvecklingschef har Kristian Lindquist också ansvar för omvärldsbevakningen och för att sprida insikter om användarnas beteenden inom divisionen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev