Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hamza Yalcin utlämnas inte till Turkiet

Publicerad: 2 oktober 2017, 04:45

I torsdags släpptes den svensk-turkiska journalisten Hamza Yalcin ur spanskt fängelse i väntan på besked om en eventuell om utlämning till Turkiet. Och nu står det klart att Hamza Yalcin inte kommer att utlämnas.


Hamza Yalcin har suttit fängslad i Spanien sedan början av augusti då han greps under en passkontroll i Barcelona. Den svensk-turkiska journalisten greps då av spanska myndigheter som hänvisade till en Interpol-efterlysning av honom som utfärdats av hans hemland Turkiet.

I Turkiet står Hamza Yalcin anklagad för terrorsamröre. Anklagelserna avfärdas dock av internationella pressorganisationer som hävdar att det är ett sätt att försöka tysta regimkritiska röster.

I torsdags frisläpptes Hamza Yalcin ur spanskt fängelse i väntan på beskedet om en eventuell utlämning till Turkiet. Nu står det klart att Hamza Yalcin inte kommer att utlämnas, rapporterar hd.se.

Turkiet återfinns på plats 155 av 180 på Reportrar utan gränsers senaste pressfrihetsindex.

Spanien återfinns på plats 29 av 180 på Reportrar utan gränsers senaste pressfrihetsindex.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.