Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hamilton slår tillbaka mot MTG-direktören

Publicerad: 24 maj 2011, 03:59

SVT:s vd Eva Hamilton slår i dag tillbaka på kritiken från MTD:s vd Manfred Aronsson och professorn i statsrätt, Ulf Bernitz.


Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonManfred Aronsson

Att public service får allt bättre siffror, både när det gäller tittarsiffror som i attitydmätningar går att förena med en växande kommersiell mediesektor menar SVT:s vd Eva Hamilton i ett debattinlägg på DN debatt i dag.

Inte minst bevisas det av att reklamkanalerna både 2010 och 2011 visar rekordsiffror både när det gäller annonsintäkter och resultat hävdar hon i en replik på tidigare inlägg från MTD:s vd Manfred Aronsson och professor Ulf Bernitz.

Bernitz må vara professor i EU-rätt, men han har uppenbarligen inte närmare studerat de EU-bestämmelser som reglerar public service skriver Hamilton.

Om det funnits någon bäring i hans kritik att SVT:s uppdrag strider mot EU:s regelverk hade EU-kommissionen för länge sedan vidtagit åtgärder mot till exempel BBC och den tyska tv-kanalen ZDF anser Eva Hamilton.

Hon avslutar sitt inlägg: ”För ett tiotal år sedan förutspådde Bernitz med stor bestämdhet att det svenska detaljhandelsmonopolet för alkohol, Systembolaget, inte var förenligt med EU-rätten. Hans utsago nu om att SVT strider mot EU:s regelverk väger ungefär lika tungt.”

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.