Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hallpressen samordnar sajterna

Publicerad: 27 mars 2014, 12:02

I nästa vecka får flera sajter inom Hallpressen ny form. Tempot och trafiken ska öka. Och TT-texterna försvinna.


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

I nuläget finns det tre plattformar för sajterna inom Hallpressen. Västgötatidningarnas, Jnytts samt smålandstidningarnas. Men på sikt ska det bara finnas en. Västgötatidningarnas responsiva koncept ska flyttas över på övriga sajter. I nästa vecka får det premiär på bland annat Jönköpingsposten.se.

I samband med övergången slås de digitala redaktionerna i Jönköping och Skövde samman. Det ska ge en viss effektiviseringsvinst enligt, Lars Alkner, chef för Hallpressens redaktionella verksamhet. Dessutom kommer den nya redaktionen att utökas med en halv tjänst.

Det ska öka både tempot och trafiken på sajterna.

Dessutom har vi rekryterat Daniel Hultqvist som trafikoptimerare. Han har jobbat både på Aftonbladet och Expressen men började sin karriär på J-nytt.

Målet är att fördubbla de digitala annonsintäkterna i år. Och trafiken ska öka med åtminstone 50 procent på sajterna som nu ska byta design.

När vi gjorde det på Västgötatidningarna fördubblades trafiken där. Men här är det ett annat läge, säger Lars Alkner.

De nya sajterna ska bara ägna sig åt att följa de lokala och regionala nyheterna. Från och med 1 april kommer det inte längre att vara några TT-nyheter på sajten.

Det kostade en hel del och gav väldigt lite klick, säger Lars Alkner.

Stora sporthändelser som till exempel OS ger inte heller speciellt många klick på lokaltidningssajterna. De flesta nöjer sig med att se rubrikerna, de som är verkligt intresserade följer det på andra sajter är Lars Alkners analys.

Händer det något riktigt riktigt stort på riksplanet, typ prinsessbröllop, får vi lösa det med egna texter. Men det ska vara på den nivån för att vi ska ha med det på sajten.

Hallpressens sajter kommer att fortsätta abonnera på TT:s rörliga inslag och ha avtal med Scanpix. Rörligt material kommer också från C more som bolaget har skrivit under ett avtal med som ger rätt att sända 12 matcher från Superettan där tre lag från regionen finns med, IFK Värnamo, Huskvarna FF och Jönköpings Södra.

Sändningarna kommer vi sätta plus-stämpel på så det kommer att krävas registrering för att se dem, men det är gratis.

Hur länge kommer det att vara det?

Hela den här säsongen i alla fall. Vi räknar med att ta igen kostnaderna för rättigheterna med sponsring och andra annonsintäkter.

Tidningsajterna som får nytt utseende på tisdag är: Jönköpings-Posten, Värnamo Nyheter, Smålands-Tidningen, Smålands Dagblad, Vetlanda-Posten, Tranås Tidning och Smålänningen. Jnytt kommer preliminärt att gå över i oktober.

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.