söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hallpressen köper gratistidning

Publicerad: 31 januari 2017, 06:57

Gratistidningen Västboandan som i dag ägs av Politikens Lokalaviser förvärvas av Hallpressen AB.

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I går stod det klart att den danska gratistidningskoncernen Lokalavisen, som ägs av JP/Politiken, lägger ned flera av sina svenska gratistidningar.

Och när möjligheten dök upp så passade det Hallpressen bra att slå till, berättar Hallpressens vd Mats Tidstrand för vn.se. Med köpet av lokaltidningen vill Hallpressen stärka sin position i Gislaved och Gnosjö.

”Gratistidningen Västboandan är ett bra, starkt och väletablerat varumärke som vi köper för att vårda det, säger Mats Tidstrand och fortsätter:

”Vi har redan gratistidningen Finnveden. Nu på samma marknad och tänker slå samman produkterna. Men med bibehållna egna namn.”

I dag arbetar fyra personer på Västboandan. Så småningom kommer Hallpressen att se över organisationen. Mats Tidstrand tycker till exempel inte att det är rimligt att de sitter i egen lokal nu när tidningen slås samman med Finnveden.

Västboandan utkommer veckovis och har en upplaga på cirka 20 000 exemplar. Spridningsområdet är framför allt kommunerna Gislaved och Gnosjö.

Den 8 februari kommer den samordnade gratistidningen ut för första gången.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev