Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hallands Nyheter och Hallandsposten lägger ned tv-bilagan

Publicerad: 20 januari 2017, 11:06

Den fyrsidiga tv-bilagan fattas Hallands Nyheter från och med i dag. Beslutet gäller också Hallandsposten. Tidningarnas ansvariga utgivare berättar om bakgrunden till beslutet.


Ämnen i artikeln:

Hallands NyheterHallandsposten

Bakgrunden till nedläggningen är de förändrade medievanorna, vilka inte bara gäller tidningsläsandet utan också tv-tittandet.

– Vi är just nu mitt uppe i ett arbete där vi ser över innehållet och när vi då vet att tablå-tv-tittandet går ned och intresset för att läsa tv-tablåer minskar i takt med det så valde vi att fatta det här beslutet, säger Viveka Hedbjörk, ansvarig utgivare för Hallands Nyheter och Hallandsposten.

I en text skriver hon att de förändrade medievanorna också inneburit att det streamade tittandet ökar. Och att allt mer tittande görs via betaltjänster:

”Tv-tittandet transformeras från att ha varit lägerelden som hela svenska folket samlades runt på kvällen, till att individualiseras och bli en högst egen och personlig upplevelse.”

Därför lägger alltså Hallandstidningarna ned tv-bilagan. Men de dagliga tre sidorna med tv-tablåerna längst bak i tidningen kommer alltjämt att finnas kvar.

Du skriver att ni fattat det här beslutet ”efter viss vånda”. Kan du utveckla det?

– Vi vet ju att de som gillar tablån naturligtvis kommer att reagera på det här och inte tycka att det är bra. När man gör en förändring i tidningen finns det alltid de som gillar det gamla bättre.

Men hittills har reaktionerna uteblivit – förutom att det inkommit ett enda kritiskt mejl, berättar hon.

– Reaktionerna kommer troligen nästa vecka när läsarna inser att det ska vara såhär nu.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev