Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hagströmer stöttar Blank Spot

Publicerad: 3 september 2015, 11:25

1,7 miljoner kronor över fem år. Finansmannen Sven Hagströmer går in och stöttar arbetet med Blank Spot.


Ämnen i artikeln:

Blank spot project

I våras drog projektet ihop 1,3 miljoner kronor på bara några veckor. De har i princip gått åt nu enligt Brit Stakston, styrelseordförande och medgrundare i Blank Spot Project.

I samband med bokmässan i Göteborg är det upp till bevis. Då kommer fyra reportage att publiceras på sajten. De handlar om Burma, Peru, Thailand och ett ännu hemligt jobb.

Vi kommer att vara jättetransparenta och redovisa precis hur vi använt pengarna, säger Brit Stakton.

Verksamheten har tre typer av intäkter. Dels medlemsintäkter av den typ som fick fart på verksamheten. Sedan räknar de också med en vidareförsäljning av koncept och idéer. Dessutom större bidrag och donationer. Där har nu det första bidraget kommit.

Finansmannen Sven Hagströmer stöttar Blank Spot Project med 1 750 000 kronor. 500 000 kronor nu och sedan med 250 000 kronor om året i fem år.

Det här är ett bevis på att affärsmodellen fungerar, säger Brit Stakston.

Hon betonar att intäktsströmmarna inte har något med det redaktionella arbetet att göra.

Även om organisationen gläds åt pengarna från Hagströmer räcker de inte på något sätt till för att säkra verksamheten. Ambitionen är ett 10-tal reportage per år och för att klara av det behövs det ännu mer resurser. Vilket kommer att komma tror Brit Stakston.

Vi har en bit kvar. Men när reportagen är publicerade blir det mycket enklare att förklara hur vi jobbar. Då kommer det också att bli lättare att få nya medlemmar.

Målet är att ha 10 000 medlemmar om tre år. 2 300 personer var med och samlade ihop till startsumman. I genomsnitt blir det omkring de 600 kronor som ett medlemskap kostar. Förhoppningen är nu bland annat att medlemmarna ska engagera nya medlemmar.

”Viktigt att vi behåller gräsrotsperspektiv”

Stakston och Schibbye nådde målet

Ämnen i artikeln:

Blank spot project

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.