Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gunilla Herlitz ordförande för Expressen

Publicerad: 29 januari 2013, 14:52

Gunilla Herlitz tar inom kort över som ordförande för Expressen. Tidningens chefredaktör Thomas Mattsson tror att det blir en smidig lösning.


Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

Under våren kommer Gunilla Herlitz även att bli ordförande för Expressen. Hon är i dag ordförande för Dagens Industri, Sydsvenskan samt Bold-tryckerierna.

– Gunilla har ju jobbat på Expressen, vi satt intill varandra vid nyhetsdesken, och jag känner henne väl. Gunilla känner också rätt många på Expressen, så det kommer att vara enkelt för henne att lära sig ännu mer om kvällstidningsmarknaden idag. Vi sitter ju i samma hus, också, så det blir nog rätt smidigt, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Hur kommer det att påverka ditt jobb?

– Inte alls, om du syftar på rollerna chefredaktör-styrelseordförande. I styrelsen diskuteras ju inte operativa frågor så det faktum att hon är vd för DN påverkar inte vår journalistik alls. Men, och det kan bli bra för Expressen, Gunillas nätverk och möjligheter att bistå oss inte minst i den digitala satsningen känns väldigt spännande.

Gunilla Herlitz blir också chef för Bonniers nya affärsområde News Sweden, från och med den 1 mars 2013. I det kommer Bonniers fyra dagstidningar DN, Expressen, Sydsvenskan och Dagens Industri att ingå. Förutom Expressen blir hon då

även som styrelseordförande för Bink.

Peter Wolodarski tar över DN

Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.