Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GT/Expressen klandras för Boisen-krönika

Publicerad: 29 april 2015, 10:59

GT:s förra chefredaktör Frida Boisen raljerade över sexårigt barn anmäldes av mamman.


Ämnen i artikeln:

Frida Boisen

Mamman berättar i sin anmälan att sonen lider av autism och ADHD. Frida Boisen hade använt dem som exempel för att ”raljera över bristande föräldraansvar” och ”som en anledning till att Pisa-resultaten föll”.

I krönikan (publicerad 20/9 2014, ej längre online) skrev Frida Boisen bland annat att pojken ifråga ”gapade rätt ut” medan mamman bara ”fnissade med. Nickade. Bekräftade.” Rubriken riktade sig mot vad Boisen kallade ”dörrmatteföräldrar”: ”Ta tillbaka makten i hemmen”.

Mamman menar att det var personligt knäckande att få sitt föräldraskap utdömt i en nationell tidning, dessutom av mamman till ett av de andra barnen i första klass.

De andra föräldrar som var med vid barnens första skoldag kunde räkna ut att det var sexåringen det handlade om, skriver också Pressens Opinionsnämnd i sitt beslut. GT/Expressen klandras därför för brott mot god publicistisk sed.

Ämnen i artikeln:

Frida Boisen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.