Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Grünthal blir Schibsted-vd

Publicerad: 3 mars 2009, 11:49

Raoul Grünthal blir vd och koncernchef för nybildade Schibsted Sverige och Carl Gyllfors lämnar efter egen önskan uppdraget som koncernchef och verkställande direktör för mediehuset Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalAftonbladetSchibsted SverigeSvenska Dagbladet

Därmed  står både Aftonbladet och Svenska Dagbladet  i ett slag utan vd-ar. (Mer information kommer)

Svenska Dagbladets försäljnings- och marknadsdirektör Gunilla Asker blir tillförordnad vd för tidningen.

I samband med att Schibsted Sverige bildas försvinner även rollen som koncernchef på Aftonbladet och därmed också delar av mitt nuvarande jobb. Därför är det naturligt att jag slutar efter fyra spännande år, säger Carl Gyllfors i ett pressmeddelande.

Av meddelandet framgår också att Carl Gyllfors  funderat över att kandidera till posten som koncernchef för Schibsted Sverige, men att han efter långa och många funderingar kommit fram till ”att jag inte kände mig tillräckligt motiverad”.

Styrelsens ordförande Gunnar Strömblad beklagar att Carl Gyllfors väljer att lämna koncernen.
Vi har haft tio framgångsrika år tillsammans, först när han var ekonomidirektör och vice vd för Svenska Dagbladet och sedan i hans roll som koncernchef för Aftonbladet, säger Gunnar Strömblad i pressmeddelandet.

Någon efterträdare till Carl Gyllfors är för närvarande inte utsedd.

Raoul Grünthal har varit vd på Svenska Dagbladet  sedan 2006. Mellan 2003 och 2006 var han TT:s chefredaktör och vd. Dessförinnan arbetade han som analyschef på Bankaktiebolaget JP Nordiska. 1989 grundade Raoul Grünthal Finanstidningen, där han arbetade till 1997, bland annat som chefredaktör och vd. Han har även varit reporter på Veckans Affärer.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.