Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gräv och debattartikel gav UNT trafikrekord

Publicerad: 18 augusti 2014, 11:29

En granskning av nazister och en debattartikel om klimatförändringarna gav unt.se ett nytt trafikrekord. Det är glädjande att viktig samhällsjournalistik kan bli så viral, säger Hanna Stjärne.


Ämnen i artikeln:

Hanna StjärneUNTsociala medier

Förra veckan hade sajten unt.se (exkluderat mobilsajten) 236 113 unika webbläsare. Det är 75 000 fler än samma vecka förra året. Extra glädjande att det var ett gräv och en debattartikel som låg bakom trafikökningen, enligt UNT:s publisher Hanna Stjärne.

Det är intressant och spännande att den här sortens granskningar och allvarligt innehåll kan locka så stor trafik, det handlar om väldigt viktiga samhällsfrågor.

Medievärlden har tidigare skrivit om UNT:s granskning av en misshandel i centrala Uppsala där nazister misshandlade en man på öppen gata. Efter den granskningen öppnade polisen sin förundersökning igen. Nu har UNT följt upp med en stor kartläggning av de två nazister från Uppsala som var delaktiga i misshandeln. På 35 000 tecken, under rubriken ”Radhusnazisterna”, beskrivs deras väg till nazism och politiskt våld. Artikeln är den näst mest lästa och delade på unt.se förra veckan.

Allra mest läst och delad är en debattartikel om klimatförändringarna, skriven av bland andra meteorolog Pär Holmgren. Texten publicerades ursprungligen i maj men har varit ordentligt läst och delad i omgångar under sommaren och exploderade förra veckan i både delningar och läsning.

Vad drar ni för slutsatser av det här?

Vi kommer att fortsätta jobba så, djupdyka i frågor som ser är väldigt viktiga för våra läsare.

Jobbar ni systematiskt med att få spridning i sociala medier?

Vi jobbar så klart för att få spridning, speciellt på sådant material som vi bedömer som extra viktigt, och vi försöker lära oss vilka mekanismer som ligger bakom.

Efter UNT:s avslöjande utreds Kärrtorpsnazister igen

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev