fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gräv-Josse tar över Plus

Publicerad: 13 oktober 2014, 10:08

Josephine Freje blir ny programledare för SVT:s konsumentprogram Plus efter Åsa Avdic.


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Josephine Freje har gjort sig känd som ”Gräv-Josse” i P3 och har jobbat för bland annat Kaliber i Sveriges Radio och för Uppdrag granskning i SVT. Hon har fått Pennskaftspriset och RFSL:s regnbågspris samt nominerats till Guldspaden för sina granskningar. Närmast har hon arbetat på Faktum, som säljs av hemlösa och socialt utsatta i södra och västra Sverige.

”Jag kommer göra samma sak på Plus som på Faktum: gräva i frågor som rör folk utan makt som har blivit lurade av folk med makt.”, säger hon i ett pressmeddelande.

”Det är ett hedersuppdrag att få jobba med Plus som sänts sedan jag gick i grundskolan. Det är uppenbarligen ett program som behövs. Alla blir vi någon gång blåsta, men vi måste sluta skämmas och tillsammans se till att de som lever på att luras inte kommer undan”

Josephine Freje ersätter Åsa Avdic som varit programledare för Plus i fyra år. Efter höstens säsong av Plus blir hon en av de fem ordinarie programledarna i Gomorron Sverige tillsammans med Marianne Rundström, Lotta Bouvin, Hiba Daniel och Alexander Norén.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev