Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gratistidningar vill också ha stöd

Publicerad: 6 november 2014, 07:08

Det handlar inte om nyheten levereras via nätet, papper eller radio. Inte heller om kunden betalat för den eller inte. Ska det bli ett stöd för att stötta lokal journalistik ska det även gå till gratistidningarna.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah Kuhnke

Det menar Gratistidningarnas förening i ett brev till kulturminister Alice Bah Kuhnke. Där skriver föreningens vice ordförande Dennis Oscarsson Krook bland annat att: Det är viktigt att ett framtida stöd är icke-diskriminerande avseende distributionsform. Det är irrelevant om en nyhet förmedlas gratis eller till en kostnad via internet, radio eller i pappersformat. Gratistidningarna är en ofta bortglömd aktör när man talar om lokaljournalistik och så även i diskussioner om presstödets reformation. Det är viktigt att beslutsfattarna tar in Gratistidningarna som en möjlighet i reformationen och låter oss vara med och bygga och ta ansvar för den lokala mediabevakningen.

Nu hoppas föreningen att de ska få ett möte med kulturministern för att utveckla sina synpunkter ytterligare skriver Mediatrender.

Ämnen i artikeln:

Alice Bah Kuhnke

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev