Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Granskningsnämnden fällde TV 4

Publicerad: 1 november 2006, 11:24

TV 4 har fällts i Granskningsnämnden för radio och tv. Fällningen gäller bland annat den våldsamma filmen Turn it up, som TV 4 visade på eftermiddagstid.


Filmen innehåller flera scener där dödsskjutningar och misshandel förekommer. Granskningsnämnden anser att filmen inte borde ha visats före kl 21 och att sändningen därför stred mot bestämmelsen om tv-mediets genomslagskraft.
TV 4 fälldes också för att sponsringsmeddelandena till Woody Allens film Kändisliv anknöt till sponsorns verksamhet och var utformade på ett reklambetonat sätt, enligt Granskningsnämnden.
TV 4 fälldes även i ett tredje fall, det gällde Granskningsnämndens fällande beslut om filmen Nattbuss 807. Först en månad efter beslutsdagen offentliggjordes beslutet av TV 4. Enligt nämnden ska ett offentliggörande ske i nära anslutning till dagen för beslutet, om inte speciella omständigheter talar för något annat.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.