Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GP utreder flytt av redigeringen

Publicerad: 16 januari 2014, 11:11

GP utreder nu samordning av redigeringen med TTELA och Bohusläningen. Syftet är att frigöra resurser för digitala satsningar.


Ämnen i artikeln:

GP

I grunden ligger att vi måste hitta nya sätt att samordna oss. För att vi ska kunna fortsätta vara nyhetsledande är det viktigt att vi lägger resurserna på rätt saker. Vi behöver både spara pengar och frigöra resurser för digitala satsningar, säger GP.s chefredaktör Cecilia Krönlein.

Tidningens biträdande redaktionschef Carina Söderström har fått en månad på sig att utreda konsekvenserna av en sådan flytt, och ta fram ett beslutsunderlag.

Vi har valt att informera personalen om att vi vill titta på det här, innan vi har svar på alla frågor. Vi vill ha en transparent process och få input från de som berörs, säger Cecilia Krönlein

Enligt henne finns det tre anledningar till att flytten ska gå från Göteborg till Trollhättan och inte tvärtom:

- Bohusläningen har redan flyttat sin redigering till Trollhättan, och det har fungerat bra.
- Annonsproduktionen för många av Stampens tidningar har flyttats till Trollhättan, och det är en fördel att ha redigeringen och annonsproduktionen på samma plats.
- Stampen sitter fast i ett långt hyreskontrakt i Trollhättan.

Det har fungerat bra för Bohusläningen at flytta redigeringen till Trollhätta. Frågan är nu om det skulle kunna fungera lika bra för GP? Vi har en helt annan volym och delvis en annan inriktning.

På GP arbetar idag cirka 25 redigerare.

Klart att det inte är roligt för den som byggt sitt liv i Göteborg att behöva jobba på annan ort, men kommunikationerna till Trollhättan har förändrats, det tar 35 minuter att ta sig dit med tåg.

Skulle inte din arbetsplats bli tråkigare utan redigeringsdesken?

Kanske, om du pratar med mig som människa. Jag började som redigerare och har också varit nattchef, så i det nostalgiska läget svider det. Men villkoren och arbetsredskapen har förändrats så mycket. Det går att jobba på nya sätt med planeringsstyrd redigering.

Och vi skulle ändå ha kvar bemanning på natten, och digitalt är det ju ständigt nerv.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

GP

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev