Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GP:s ledarskribenter ifrågasätter tillsättningen av politisk redaktör

Publicerad: 15 januari 2015, 13:27

I ett internt mejl ger GP:s ledarskribenter sin syn på tillsättningen av Alice Teodorescu som ny politisk redaktör. De är mycket kritiska.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Medievärlden var först med nyheten att Alice Teodorescu blir ny politisk redaktör på Göteborgs-Posten. I en uppföljande blogg skrev Lisa Bjurwald om vad det kan innebära för tidningens politiska inriktning.

I ett internt mejl skriver ledarskribenterna Maria Haldesten, Malin Lernfelt och Gert Gelotte om tillsättningen: ”Beskedet skrällde med besked och det ringer ännu – inte minst i våra öron. Alice förklarade i GP:s första intervju med henne att hon är liberalkonservativ. Det är också så vi professionella ledarskribenter uppfattar henne i likhet med kollegor landet över. Därmed drar vi nu den naturliga slutsatsen att GP, med denna rekrytering, avser att göra avsteg från den socialliberala grund vi vilat vårt arbete på. Detta värderingsskifte kom för oss som en total överraskning.

Till Dagens Media säger Gert Gelotte: ”Mitt intryck är att ledningen inte har insett den politiska komplikationen, Man kan inte ena dagen utse en konservativ politisk redaktör, och andra dagen säga att det inte kommer att påverka tidningens politiska linje. Det är nonsens”.

Dagens Media rapporterar också att styrelsen och ägaren varit involverade i rekryteringsprocessen och står bakom valet av politisk redaktör och att tidningens chefredaktör Cecilia Krönlein nu kallat huvudägaren Peter Hjörne till ett möte med ledarredaktionen nästa vecka.

GP blir konservativ

Alice Teodorescu tar över GP:s ledarsida

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev