Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GP-kvinnor slår larm om dåligt bemötande

Publicerad: 1 april 2014, 08:01

Kvinnliga anställda på Göteborgs-Posten slår larm om dåligt bemötande på redaktionen och anser sig ha blivit förminskade av en chef.


Ämnen i artikeln:

GP

Även manliga medarbetare ska vara medvetna om problemet.

Kvinnorna har meddelat skyddsombuden att de vill att en viss persons bemötande av kvinnor upphör, och att det görs en undersökning av den psykosociala miljön på centralredaktionen. Skyddsombuden anser att ärendet brådskar och skriver även i sin begäran till Arbetsmiljöverket att:

”Vi anser att bristerna hos X är ett symptom på ett större problem som har sin grund i ett dåligt ledarskap på högre nivå. Flera chefer i nyckelpositioner på Göteborgs-Postens redaktion saknar i dag insikt om hur de kommunicerar och vilken påverkan detta har på medarbetarna.”

Göteborgs-Postens chefredaktör Cecilia Krönlein skriver i ett mejl till Medievärlden: ”Jag vill absolut slå fast att diskriminerande särbehandling är helt oacceptabelt. På den punkten har vi nolltolerans på GP. Eftersom det är upplevelsen som räknas så tar vi också detta på största allvar.

Av respekt för de närmast berörda kan jag inte gå in på några detaljer, men vi har tillsammans med skyddet och företagshälsovården inlett en process där vi ingående tittar på den psykosociala arbetsmiljön på GP:s centralredaktion. Min upplevelse är också att vi har en god samsyn kring hur vi tillsammans ska jobba vidare med detta.

Som ytterst ansvarig för GP:s redaktion anser jag att vi i stort har ett gott ledarskap på GP. Vi har i många år arbetat målmedvetet och strukturerat med ledarskapsutbildningar, och min upplevelse är att vi i dag har ett öppet och bra ledarskap. Även om det givetvis alltid kan förbättras.”

Ämnen i artikeln:

GP

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.