Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GP anmält för åldersdiskriminering

Publicerad: 29 november 2013, 06:18

En GP-anställd har anmält tidningen för åldersdiskriminering sedan han bland annat upplevt att yngre men mindre meriterade medarbetare gått före vid tillsättning av tjänster. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

GP

Enligt anmälan till diskrimineringsombudsmannen får ett antal äldre medarbetare bara enklare arbetsuppgifter som varken erbjuder utveckling eller utmaningar samtidigt som de förhindras att arbeta med det som intresserar dem.

Redaktionsledningen har också schemalagt dem på obekväma arbetstider som bland annat omöjliggör att ta sig till jobbet kollektivt.

De som närmar sig 65-årsdagen får enligt anmälan veta att de inte ska vara säkra på att de får behålla sina arbetsuppgifter om de väljer att fortsätta tills de fyller 67, vilket de har rätt till.

– Jag har inte sett anmälan så därför är det svårt för mig att kommentera den i detta läge, men vi har haft professionella processer när det gäller alla interna rekryteringar i samband med den stora omorganisation som vi precis genomfört på GP:s redaktion, säger GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein.

Varför tror du anmälaren upplever GP:s agerande så här?

– Jag kan inte se att det förekommit någon form av åldersdiskriminering. Det är heller inget vi skulle acceptera.

Jag vet att det bland annat varit diskussioner rörande arbetsuppgifter och kvalifikationer på centralredaktionen kontra samhällsredaktionen. Enligt min mening är det mycket kvalificerade arbetsuppgifter på bägge dessa avdelningar. Jag håller inte med om att vissa skulle vara enklare eller kräva mindre erfarenhet.

Ämnen i artikeln:

GP

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev